اگر قصد دارید به اندازه جمعیت ۱۰۰ نفره، شربت نذری تهیه کنید، ما دستور تهیه چند مدل نوشیدنی خانگی محبوب همراه با حساب و کتاب اقلام مصرفی‌شان را برایتان آورده‌ایم.

شربت

همشهری - نیلوفر ذوالفقاری: خیلی از طرفداران نذری ‌دادن در ‌ماه محرم، تصمیم می‌گیرند بین مردم و عزاداران، شربت نذری خانگی توزیع کنند؛ مخصوصا امسال که‌ ماه محرم با تابستان همزمان شده و در گرمای هوا، لذت نوشیدن یک لیوان شربت خنک و شیرین بیشتر می‌شود.

شربت خاکشیر و تخم‌شربتی

تعداد نفرات: ۱۰۰ نفر

مدت زمان آماده‌سازی: ۳۰ دقیقه

هزینه: ۷۰۰ هزار تومان

مواد لازم:

شکر: ۳ کیلوگرم

آب: ۲۴ لیتر

عرق بیدمشک یا گلاب: ۲ تا ۳ لیوان

خاکشیر: ۵۰۰ گرم

تخم‌شربتی: ۵۰۰ گرم

پودر زعفران: به میزان لازم

دستور تهیه:

۱- خاکشیر و تخم‌شربتی را بشویید و بگذارید در آب خیس بخورند.

۲- آب را در یک دیگ بزرگ بریزید و بجوشانید. شکر را به آب در حال جوش اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا حل شود. در ادامه گلاب را بیفزایید.

۳- پودر زعفران را داخل شربت بریزید و صبر کنید تا به غلظت برسد. بعد آن را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک شود.

۴- خاکشیر و تخم‌شربتی را به شربت اضافه کنید و اگر لازم بود، از یخ و آب برای رقیق‌تر شدن شربت استفاده کنید.

نکته: برای دولایه شدن شربت خاکشیر و تخم شربتی هنگام شستن تخم شربتی اجازه ندهید زیاد در آب خیس بخورد.

شربت آلبالو

تعداد نفرات: ۱۰۰ نفر

مدت زمان آماده‌سازی: یک ساعت

هزینه: ۹۵۰ هزار تومان

مواد لازم:

آلبالو: ۴ کیلوگرم

آب: ۲۴ لیتر

آبلیموی تازه: ۸ لیوان

شکر: ۴ کیلوگرم

گلاب: ۳ شیشه

دستور تهیه:

۱- آلبالوهای بدون هسته را که از قبل شسته‌اید و ۲۴ ساعت در شکر خوابانده‌اید، در ظرف مناسب بریزید و بجوشانید.

۲– وقتی شکر حل شد، شربت را جدا کنید و جداگانه بجوشانید تا غلیظ‌تر شود.

۳– آبلیمو و گلاب را به ترکیب شربت اضافه کنید.

۴– شربت غلیظ شده را با مقدار مناسبی آب و یخ ترکیب کنید تا آماده مصرف شود.

نکته: اگر آلبالوها زیاد بجوشند، شربت رنگ تیره‌ پیدا می‌کند.

شربت خانگی نذری را با این روش تهیه کنید + فوت و فن

شربت زعفران

تعداد نفرات: ۱۰۰ نفر

مدت زمان آماده‌سازی: یک ساعت

هزینه: ۵۰۰ هزار تومان

مواد لازم:

آب: ۲۴ لیتر

آبلیموی تازه: یک لیوان

شکر: ۲ کیلوگرم

گلاب: ۲ تا ۳ لیوان

زعفران: نیم‌گرم

دستور تهیه:

۱– زعفران را خوب بسایید و با چند تکه یخ ترکیب کنید تا پررنگ‌تر شود.

۲– آب را بجوشانید و شکر را به آن اضافه کنید تا شربت بجوشد و غلیظ شود.

۳– شربت را در مرحله‌ای که به غلظت موردنظرتان رسیده، از روی حرارت بردارید تا خنک شود.

۴– زعفران، گلاب و آبلیمو را به شربت خنک‌شده اضافه کنید. مقدار مناسبی آب روی شربت بریزید تا آماده مصرف شود.

نکته: این شربت را می‌توانید زودتر آماده و در بطری نگهداری کنید.

شربت سکنجبین

تعداد نفرات: ۱۰۰ نفر

مدت زمان آماده‌سازی: ۳۰ دقیقه

هزینه: ۷۰۰ هزار تومان

مواد لازم:

آب: ۱۰ لیوان

شکر: ۵ کیلوگرم

سرکه: ۵۰۰ گرم

نعناع: یک کیلوگرم

دستور تهیه:

۱. آب را با شکر مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید.

۲. پس از اینکه شکر حل شد، نعناع را شسته و داخل آن بریزید.

۳. سرکه را کم‌کم اضافه کنید.

۴. حرارت باید ملایم باشد و دائما لازم است شربت را هم بزنید.

۵. وقتی شربت غلیظ شد، آن را از روی حرارت بردارید، از صافی رد و صبر کنید تا خنک شود.

۶. به اندازه لازم آب به شربت اضافه کنید تا به غلظت و طعم دلخواه برسید.

نکته: برای ۱۰۰ نفر باید ۴ لیتر شربت را با ۱۵ لیتر آب ترکیب کنید.

کد خبر 865271
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha